News

Biroul pentru compania ta. Cladire de birouri sau apartament inchiriat?

Birou in cladire de birouri versus Birou in apartament sau vila

Birou in cladire de birouri 

versus

Birou in apartament sau vila

Piata de birouri din Bucuresti devine din ce in ce mai dinamica datorita dezvoltarii actualelor afaceri dar si a noilor oportunitati de investitii care formeaza mediul propice pentru noi afaceri.

Fie ca iti doresti un spatiu mai nou si mai mare pentru angajatii tai ori ti-ai luat inima in dinti si tocmai iti pornesti propria afacere, in mod cert te-ai intrebat daca sa te orientezi catre o cladire de birouri sau sa inchiriezi un apartament.

Mai departe iti voi prezenta si compara ambele variante, in functie de disponibilitatile actuale din piata spatiilor de birou.

Apartamentul-birou

Multe societati isi desfasoara activitatea intr-un apartament transformat in birou. Holul de intrare devine receptie si camerele, birouri. Fiind deja compartimentat, e facila aceasta transformare, trebuie doar mobilat pentru a se preta activitatii ce urmeaza a fi desfasurata in spatiu.

Angajatii beneficiaza deja de o bucatarie, grupuri sanitare si numeroase facilitati specifice zonelor rezidentiale: magazine, farmacii, mijloace de transport in comun. Privind din partea clientului, business-ul devine vizibil si accesibil rezidentilor, fie ca e vorba de un cabinet medical, de avocatura, notarial, s.a.m.d.

In functie de specificul activitatii comerciale, apartamentul-birou poate oferi intimitate, daca se alege unul ferit de traficul orasului sau o vizibilitate foarte mare, daca se inchiriaza o proprietate intr-o zona centrala si cu trafic pietonal intens.

In aceasta situatie, cheltuielile lunare sunt, bineinteles, platite ca pentru un apartament, chiria nu include utilitati, serviciu de paza, curatenie, administratie, de multe ori, nici loc de parcare. Dar vestea buna este ca nivelul chiriei poate fi mai scazut decat intr-o cladire de birouri.

Un exemplu de apartament-birou avem in zona Cismigiu, intr-un imobil interbelic, stradal.

In suprafata de 130 mp construiti si 110 mp utili, la etajul 2 al cladirii, se inchiriaza pentru 1.150 euro/luna TVA inclus. Pretul pe metru patrat construit este 8.84 euro/mp/luna. Detalii despre oferta aici.

Spatiu birouri in apartament Cismigiu

Spatiu birouri de inchiriat in Cismigiu

Alt exemplu avem in tot in zona Cismigiu, la parterul unei cladiri cu 3 etaje. Chiria lunara este de 2.300 euro/luna, care, raportati la cei 335 mp construiti, devin 6.8 euro/mp/luna. Mai multe detalii aici.

Spatiu birou de inchiriat in Cismigiu

Spatiu birouri de inchiriat in Cismigiu

Cladirea de birouri

Cei care vor sa elimine bataile de cap specifice inchirierii unui spatiu individual se orienteaza catre cladirile de birouri, acolo unde serviciul de administratie se ocupa integral de plata si furnizarea utilitatilor, exista serviciu de paza, receptie, curatenie, parcare atat pentru angajati cat si pentru vizitatori. Costurile pentru utilitati si servicii se percep separat fata de chirie.

Spatiul se livreaza de regula open space, noului chirias ii revine sarcina de a compartimenta dupa bunul plac si nevoi zonele biroului.

Cat despre accesibilitate, cladirile pentru birouri sunt dezvoltate predominant in zone cu trafic intens, in Bucuresti cele mai multe se regasesc in Nord – Pipera, unde reteaua de transport in comun deserveste intreaga zona.

In cladirea prezentata mai jos, in zona Pipera,  chiria este de 7 euro/mp/luna plus 2.5 euro/mp/luna pentru utilitati. Se pot inchiria suprafete incepand de la 294 mp. Intreaga cladire are 7 etaje insumand 4.720 mp. Detalii aici.

spatiu-birou-in-cladire-birou

In zona Baneasa, un spatiu de 200 mp construiti se inchiriaza pentru 12 euro/mp/luna plus 3.5 euro/mp/luna pentru utilitati. Mai multe detalii aici.

spatiu-birou-in-centru-business-Baneasa

In Dorobanti, un exemplu de spatiu este in suprafata de 280 mp construiti, pretul total este 4500 euro/luna. Pretul per metru patrat inseamna 16 euro, pret care include utilitatile. Detalii aici.

spatiu-birou-Dorobanti

 

Autor: Oana Barbulescu

Consultant imobiliar,

 Mobil: 0771 150 990

 E-mail: oana@bcsimobiliare.ro

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-122879874-2