News

Ce se întâmplă în Insulele Capului Verde și de ce trebuie să te intereseze dacă vânezi plasamente cu randamente garantate în străinătate sau dincolo granițele Uniunii Europene?

melia-llana-resort-vile-private-pe-plaja-insula-sal-capul-verde Melia Llana Resort din Insula Sal Capul Verde

Ce se întâmplă în Insulele Capului Verde și de ce trebuie să te intereseze dacă vânezi plasamente cu randamente minime garantate în străinătate sau dincolo granițele Uniunii Europene?

Ne-am întors din Insulele Capului Verde unde soarele nu obosește niciodată, plajele sunt mereu albe, apa cristalină în fiecare zi, iar luna întotdeauna plină și la vedere, primitoare de dorințe noi din partea oricărui străin ajuns pe aceste tărâmuri oceano–africane, meleaguri care te fac să înțelegi de unde se trage talentul celebrei cântărețe desculțe Caesaria Evora, spiritul Carnavalului din San Vicente, al treilea mare carnaval al lumii după Brazilia și Tenerife, sau pasiunea și energia pasionaților de kite boarding de pe plaja Santa Maria din Insula Sal, o altă destinație foarte bine cotată în lumea sporturilor acvatice.

Recent votată în primele 10 țări din lume pentru creșterea turismului pe termen lung, Capul Verde are multe de oferit potențialilor investitori.

Dezvoltatorul The Resort Group (TRG), partenerul nostru în această aventură, ne-a ținut în puf și ne-a susținut la toate capitolele, un partener de la care avem ce învăța, corporația lor fiind specializată pe indentificarea de noi destinații însorite tot timpul anului și sub-exploatate, locuri unde dezvoltă stațiuni de lux în prime locations (întotdeauna în prima linie, pe malul mării), vânzând mai departe unitățile de cazare către persoane fizice din toată lumea și angrenând în ecuație mari tour-operatori și parteneri strategici. Astfel, oamenii devin proprietarii unor locații deosebit de atractive ca preț, condiții de administrare și randament în destinații care devin super populare în următorii 5-10 ani pe acest algoritm.

Națiile cuceritoare din vest și nord cumpără în Cabo Verde apartamente, vile și camere în hoteluri gen Hilton în resorturi de lux dezvoltate și garantate ca operațiuni și calitate de TRG unde prețurile nu sunt prohibitive ca în destinațiile suprasaturate de turiști și unde lucrurile merg ceas. Astfel că, un buget de minim 180.000 Eur îți permite achiziția unui apartament, iar dacă ai mai mulți bani (pana la maxim 700.000 Euro) chiar un penthouse într-un hotel sau o vilă privată cu piscină pe malul mării.

Principalii turisti, dar si cumparatori de proprietati in resorturi de 5* din insulele Sal si Boa Vista din Capul Verde (cele mai populare) privin din UK (23.6%), Germania (11.2%), Olanda si Belgia (9.7%), Norvegia, Suedia.

Englezii, germanii și nordicii întotdeauna au știut să se orienteze în spațiu la timp și să știe unde să-și plaseze banii (așa au cucerit și Insulele Canare care opereaza sub stindard Spaniol și vibe-uri africane, luand tot ce a fost mai bun din prima linie), de câțiva ani vedem și români urmărind și investind în aceste trenduri.

În Cabo Verde impozitul pe veniturile din turism sunt zero, iar în resorturile TRG (cunoscute ca Melia, fiind operate de Melia Hotels International) valoarea proprietăților crește constant cu apx 7% pe an, fiind prognozată această direcție de către toți consultanții și website-urile de profil pentru minim 10 ani de acum încolo. Așa că acum e cel mai bun moment pentru investiție.

Fiind o destinație de interes internațional, ritmul de cumpărare este foarte accelerat, astfel că în complexul White Sands din Insula Boa Vista care e deja construit, lucrându-se în prezent la exterioare și urmând a fi pus în funcțiune în Martie 2020, din 835 de unități de cazare au mai rămas disponibile doar 200. Aici vor fi 6 piscine, 6 restaurante, centre spa, de fitness și pentru sporturi acvatice, locuri amenajate pentru copii, cluburi, un centru comercial și o marină.

White Sands este în atenția noastră acum și aici propunem clienților din România să analizeze oportunitatea de investiție, cu atât mai mult cu cât dezvoltatorul asigură biletele de avion și cazarea într-unul din resorturile Melia și acoperă toate cheltuielile cu deplasarea pentru clienții deciși să cumpere.

Am îmbrățișat cu totul motto-ul Capului Verde “No Stress”, așa că ai noștri clienți se pot baza fără nici un stres pe noi în toată această poveste. Cu noi pleacă, cu noi vin, în grijă noastră sunt.

Vă lăsăm mai jos un videoclip scurt produs de organizația internațională de știri Reuters despre dedicarea pe care o au liderii The Resort Group față de Insulele Capului Verde și despre cum implicarea lor generează schimbări pe termen lung și un viitor promițător în arhipelag. 

P.S. Aici Georgia a scris despre acest trend și despre mecanismul acestui tip de investiții practicat și de celebrul Abama Resort din Tenerife, Insulele Canare (Spania) și de alți dezvoltatori specializați în construcția complexelor turistice de top din lume.

P.P.S. Pe pagina agenției BCS Imobiliare de Facebook găsești și un album generos cu fotografii pe care le-am făcut în călătoria noastră din Februarie 2019 în Insula Sal, Cabo Verde, ocazie cu care poți lua pulsul locului și te poți conecta și cu noi. (Si mai jos si un video facut de noi si cu noi in Insula Sal care sper sa va distreze, dar si sa va arate un pic din sufletul insulei unde veti investi).

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-122879874-2